Motorolie voor je crossmotor

Reiniging en onderhoud van je crossmotor en dirt bike, wordt makkelijker gemaakt wanneer je de juiste producten gebruikt. Gear2win heeft een groot assortiment aan poetsproducten, kettingreinigers, kettingsmeermiddelen, kettingspray, luchtfilterreinigers, oliën, reinigingskits, evenals motorolie voor je crossmotor en smeermiddelen

Producten 1-20 van 181

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 181

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Motorolie voor je crossmotor onderhoud

We kennen allemaal het gezegde: “wat je erin stopt, komt er ook weer uit”. Door de juiste motorolie, remvloeistof, koelvloeistof en luchtfilterolie en op de juiste momenten je crossmotor schoon te maken en te onderhouden, voorkom je motorstoringen, defecten en onnodige slijtage van onderdelen. Dit zorgt uiteindelijk voor meer plezier op het circuit en crossterrein.

Gear2win heeft motor oliën en smeermiddelen van Maxima, Putoline, Denicol, Twin Air en de meer gespecialiseerde koelvloeistoffen van Twin Air en Engine ICE om oververhitting van je motor te voorkomen in warme omstandigheden of wanneer je in zand en modder rijdt.

Tips en trucs om je crossmotor in top conditie te houden:

  • Was als eerste het vuil, modder en stof weg met een goede motorcross wasgel zoals Muc-Off of Factory Bike-was. Bij olieachtig vuil of moeilijk schoon te maken plekken, kan je ook een kettingreiniger gebruiken. Gebruik een Twin Air filterdeksel om te voorkomen dat er water in je luchtfilter en carburateur komt.
  • Droog je crossmotor af met een badhanddoek of met perslucht, indien dit beschikbaar is. Breng een waterafstotend/penetrerend smeermiddel aan op alle bewegende delen, ter voorkoming van roest (hendels, voetsteunen, veren, kabels enz.) (niet van toepassing op remmen of remschijven)
  • Controleer je ketting op juiste spanning en breng een goed kettingsmeermiddel aan voor het vet houden van je ketting. Terwijl je bezig bent, controleer je meteen de tandwielen op slijtage. Indien noodzakelijk, dan vervang je de tandwielen.
  • Zorg ervoor dat je remschijven schoon en recht zijn (gebruik een remreiniger om olie of vuil te verwijderen). Controleer de remblokken en vervang deze voordat ze tot op het metaal afgesleten zijn en je remschijven beschadigen.
  • Controleer je luchtfilter olie van je crossmotor na elke rit en zorg ervoor dat deze geolied is met een goede kleverige filterolie. Reinig je vuile luchtfilter met het juiste reinigingsmiddel (biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen en oliën zijn beschikbaar dus denk aan het milieu en de gootsteen van je moeder)
  • Vergeet niet om regelmatig de olie en het oliefilter te vervangen. Een goede vuistregel is om de 4-5 uur rijtijd. Weet je niet zeker hoe lang je op je motor hebt gereden, installeer dan een urenteller om de rijtijd van je crossmotor bij te houden.
  • De radiator kan ook schade oplopen, controleer de radiator en het koelvloeistofniveau. Engine ice, Twin Air Ice Flow of Maxima Coolanol zijn uitstekende koelvloeistoffen om je motor koeler te houden.
  • De bandenspanning moet vóór elke rit gecontroleerd worden. Controleer ook meteen de spaken. We hebben goede spaaksleutels en bandenmetersin de aanbieding, als je die nog nodig hebt
  • Controleer alle hendels en bouten (gasklep, koppelingshendel, remhendel, kickstarter, voetsteunen). Indien de kabels gesmeerd moeten worden, gebruik dan speciaal gereedschap voor het smeren van kabels of vervang indien nodig de kabels.
  • Kijk bij onze gereedschappen voor alle sleutels en grepen die je nodig hebt om de klus te klaren.

Vul de brandstoftank (gebruik onze handige jerrycans) en je bent klaar om te rijden. Gebruik bij het sleutelen aan je crossmotor altijd een milieuvriendelijke werkplaatsmat, ookal is dit thuis of op de baan. Je bent nu klaar om het circuit op te gaan!