Crosshandschoenen

Goed passende motorcross handschoenen geven je betere grip en controle op je stuur. Crosshandschoenen zijn meestal gemaakt van het materiaal Clarino, een synthetisch soort leer. Dit is ademend, uitwasbaar en behoud altijd zijn zachtheid. Voor de hardcore motorcrossers en enduro fanaten hebben we ook winterhandschoenen in het assortiment. 

Producten 1-20 van 716

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 716

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Houd je handen aan het gas

De juiste crosshandschoenen kiezen is net zo belangrijk als benzine in je motor doen. Ten eerste is het belangrijk om de goede maat te kiezen. Want met goed passende handschoenen voorkom je de kans op blaren. Ook de dikte van de handschoen en de vulling in de palm van je hand beïnvloeden het gevoel en comfort voor je handen. Zo zijn er enkele vullingen of dubbele vullingen die extra veel comfort en bescherming geven. Luchtgaatjes in de palm van de handschoen zorgen dat je handen koel blijven en zweethanden worden voorkomen. De palm is ook voorzien van een siliconen print die zorgt voor extra grip bij droog of nat weer. Op de vingers zit dezelfde anti-slip siliconen print. Zo kun je de rem goed vastknijpen wanneer dat nodig is.

Lang of kort model crosshandschoenen

Bij crosshandschoenen heb je twee opties qua model. Je kunt kiezen voor een korter model waarbij je polsen vrij zijn. Bij dit model blijft de bloedcirculatie goed doorstromen en verklein je de kans op kramp in je armen. Een langer model handschoenen zorgt voor de perfecte aansluiting om je pols en door de sluiting kun je de handschoen ook makkelijker aan en uit trekken. Vrijwel alle crosshandschoenen zijn in een kindermaat en in maten voor volwassenen verkrijgbaar.  

Motorcross handschoenen voor alle omstandigheden

Naast al de specificaties die het comfort verbeteren houd je bij de keuze voor je crosshandschoenen ook rekening met het soort rit dat je gaat maken. Als je vooral door het zand rijdt heb je aan een nauwsluitende handschoen zonder al te veel bescherming genoeg. Voor harde ondergronden en rotsachtige wegen heb je een handschoen met veel bescherming voor je knokkels en vingers nodig, die ook comfortabel en flexibel zijn. 

Tijdens de winter en met barre ritten door de modder zijn winterhandschoenen ideaal. Voor de extra lange ritten zijn de speciale enduro handschoenen erg geschikt. Deze geven je al die tijd bescherming tegen wind, water en andere extreme weertypes en ze zitten erg fijn. Zo kun je vol vertrouwen een regenbui trotseren of door een rivier crossen.

Welke maat heb je nodig? Check het in de maattabel! Als je nog vragen hebt kun je natuurlijk altijd even contact opnemen met onze deskundige medewerkers.