Crosshelmen

Zonder crosshelm kun je niet veilig je motor op. Kies dus een veilige helm om jezelf te beschermen tijdens een onverwachte crash. De meeste motorcross helmen gebruiken tegenwoordig de MIPS-technologie (Multi-directional Impact Protection System). Deze vind je natuurlijk ook in ons assortiment. Want Gear2win helpt je graag bij het vinden van de veiligste helm met de goede maat.

Producten 1-20 van 1328

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 1328

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Koop een veilige motorcross helm

Alle motorcross helmen die Gear2win verkoopt hebben het ECE-keurmerk. Hiermee voldoen ze aan de Europese veiligheidsrichtlijnen die in 47 landen wereldwijd worden geaccepteerd. Dit keurmerk is een van de drie standaard normen waar een helm aan voldoet. ECE is vergelijkbaar met het DOT-keurmerk dat in de VS wordt gebruikt, maar net iets strikter. Een ECE-goedgekeurde helm voldoet sowieso aan de DOT-norm, maar andersom gaat dit niet altijd op. Met het ECE-keurmerk zit je dus altijd goed.

Een crosshelm is een onmisbaar item voor je motorcross uitrusting. Een helm met het MIPS-systeem (Multi-directional Impact Protection System) en ODS (Omni-Directional Suspension) is altijd de veiligste keuze. In een auto heb je nog de bescherming van de auto zelf om je heen en airbags. Maar op je motor loopt je hoofd veel meer risico. Om de impact van een botsing of crash te minimaliseren moet je dus een goede helm dragen. 

Comfortabele en stijlvolle crosshelmen

In je zoektocht naar de goede motorcross helm zijn er een heleboel dingen om rekening mee te houden. De juiste maat en comfort staan waarschijnlijk bovenaan je lijst. De medewerkers van Gear2win hebben zelf jarenlange ervaring in de motorcross dus zij kunnen je uitstekend helpen bij je keuze. Zij zorgen ervoor dat je met jouw crosshelm het beste comfort en veiligheid ervaart. Met de maattabel kies je de juiste maat. Daarnaast let je op de voering van de helm. Door een goede ventilatie hou je je hoofd letterlijk en figuurlijk koel. Een voering die zweet absorbeert is dus een absolute must. En het is zeker handig dat je de voering los kunt halen om uit te wassen. Als laatste let je natuurlijk ook op het design en de kleuren van de helm. Hier heb je dan ook een brede keuze in zodat je bijvoorbeeld je helm met je outfit kunt matchen.