Kettingen en tandwielen

Kettingen & tandwielen
De aandrijving van je crossmotor bestaat uit een voorste en achterste tandwiel en ketting. De juiste versnelling kan een groot verschil maken op de baan. Kies dus de goede combinatie van kettingen en tandwielen voor je crossmotor. Zoek hier op fabrikant, model en jaar.
ONDERDELEN ZOEKER - SELECTEER UW MOTOR

Producten 1-20 van 1339

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 1339

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kettingen en tandwielen voor je crossmotor

De juiste versnelling vergroot de kans om als eerste weg te zijn bij de start of beter uit de bocht weg te rijden. Het rijden op verschillende ondergronden zoals zand of modder, vereist verschillende versnellingen. En het juiste materiaal maakt je rit nog aangenamer. Daarom is er een ruime keuze in de verschillende materialen voor de kettingen en tandwielen van je crossmotor. Onze medewerkers adviseren je graag over de verschillende opties om zo de prestaties van je crossmotor te optimaliseren. De rijomstandigheden (zand, modder, hard terrein) eisen ook hun tol van je kettingen en tandwielen. Vervang ze dus ook op zijn tijd om de prestaties van je motor optimaal te houden.

Kies de juiste tandwielen

In zand en modder slijten de kettingen en tandwielen van je crossmotor veel sneller. Daarom bieden wij je een keuze uit stalen tandwielen (veel zwaarder) en lichtgewicht aluminium tandwielen. Zo kun je de tandwielen afstemmen op het soort gebruik. De nieuwe twin-ringontwerpen zijn een goede combinatie van gewichtsbesparing en slijtvastheid. Deze zijn net zo slijtvast als staal en hebben de lichtgewicht behuizing van aluminium. De kwaliteit van aluminium hoeft ook zeker niet te worden onderschat. Wij kiezen in ieder geval altijd voor de merken die de hoogste kwaliteit aluminium voor- en achter tandwielen produceren.

Kettingen die lang meegaan

Het kiezen van een goede kwaliteit ketting maakt het verschil tussen het voltooien van de race of het terug duwen van je crossmotor naar de paddock. Sluit hierin geen compromissen. Wij bieden kettingen van topkwaliteit van gerenommeerde merken zoals DID, Regina, Renthal en EK. Voor enduro en off-road rijden, adviseren we een O-ring of X-ring ketting, deze kettingen gaan langer mee en raken minder uit model.

Gear2win biedt ook een uitgebreid assortiment aan ketting aandrijfaccessoires zoals kettingrollen, kettinggeleiders en kettingblokken voor je crossmotor. Gebruik onze onderdelenzoeker boven aan de pagina om jouw model motor te selecteren, hierdoor wordt het kiezen van het juiste onderdeel een stuk makkelijker.

Hoe vervang je de ketting en tandwielen van je crossmotor?

Heb je je nieuwe ketting en tandwielen binnen? Aan de slag! Weet je niet precies hoe het vervangen van de ketting en tandwielen van je crossmoter moet, bekijk dan deze how-to video: