nekbrace motorcross

Een nekbrace is één van de meest belangrijke onderdelen van je motorcross bescherming. Gebruik daarom nekbescherming van de beste materialen dat voldoet aan alle veiligheidseisen. Want veiligheid tijdens het motorcrossen is een absolute must. Zo ben je beschermd tijdens de gevaarlijkste situaties tijdens je motorcross en enduro ritten.

Producten 1-20 van 28

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 28

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Nekbrace motorcross bescherming is onmisbaar

Motorcross nekbraces zijn ontwikkeld en zo ontworpen om bescherming en ondersteuning te bieden aan je nek en het bovenste gedeelte van je ruggenwervel. De materialen die voor de braces gebruikt worden zijn flexibel en afstelbaar en daardoor erg comfortabel. Met een nekbrace om voel je je veilig op je motor. De nekbraces zijn in verschillende maten verkrijgbaar voor kinderen en volwassenen. Voor de meeste modellen motorcross nekbraces zijn ook stickersets verkrijgbaar om je nekbrace te personaliseren.

De juiste maat nekbrace mx

Bij het opnemen van de maat voor je motorcross nekbrace kun je het beste de omtrek van je borst meten op het hoogst mogelijke punt, net onder je oksels. Zoals in deze video:

Met de omtrek van je borstkas kun je in de maattabel opzoeken welke maat brace hierbij past. Elke fabrikant heeft zijn eigen maten dus kijk in de maattabel die bij het merk van de nekbrace hoort. Atlas heeft bijvoorbeeld zijn eigen meetltint dat je zelf kunt printen. 

Past de nekbrace die je bestelt hebt toch niet? Dan kun je hem gewoon terugsturen. Je krijgt je geld terug of kunt een andere maat proberen. Ook kun je langskomen in de winkel in Lommel om te passen. Onze medewerkers helpen je hier graag bij het kiezen van de juiste maat voor je nekbrace. Als je voor het eerst een motorcross nekbrace draagt moet je altijd even wennen aan hoe deze zit. Na 3 à 4 ritten weet je hoe het rijden met een nekbrace aanvoelt. De meeste motorcross nekbescherming heeft verschillende vullingen waarmee de hoogte goed kan worden afgesteld. Maak hier gebruik van om je nekbrace perfect af te stellen op je nek en schouders.

Complete nekbescherming motorcross

Veel fabrikanten hebben het design van hun helmen afgestemd op de nekbeschermers zodat de bescherming van de helm en de nekbrace elkaar aanvullen en ondersteunen. De spanning en druk die je tijdens het crossen voelt wordt daardoor beter over de schouders verdeeld. Bij het ontwerp van bodyprotectors is er ook rekening gehouden dat nekbraces eronder passen, eventueel door middel van afneembare onderdelen. Al deze beschermingsonderdelen zorgen voor een optimale bescherming van je bovenlichaam.