Crossmotor voorvork vering

De juiste voorvork vering maakt een groot verschil op het circuit of het crossterrein waarop je rijdt. Wij hebben de juiste vering onderdelen en accessoires die je nodig hebt, zoals vorkdichtingen, stofkappen, lagersets voor het linksysteem, hole-shot knoppen, veren, vorkolie en ontluchters.
ONDERDELEN ZOEKER - SELECTEER UW MOTOR

Producten 1-20 van 431

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 431

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Crossmotor voorvork vering onderdelen en accessoires

Een snelle crossmotor is niks op de baan op het moment dat de voorvork vering niet juist is afgesteld en al hapert bij de eerste bulten en bochten van de baan. Een goede afstelling van je crossmotor voorvork vering vergroot je rijplezier en het succes op het circuit en crossterrein. De afstelling kan een wetenschap op zich zijn, vraag dit maar eens aan een MXGP of AMA pro en zij vertellen je hoeveel uren en dagen het testen in beslag heeft genomen, voordat zij de juiste instelling hadden gevonden. Maar als je eenmaal de juiste basis hebt en dit goed onderhoudt, heb je al een voorsprong in de strijd.

Regelmatige vering onderhoud en advies

Bij regelmatig onderhoud aan je voorvork vering, vernieuw je de olie in de voorvork, vervang je lekkende vorkdichtingen en de stofkappen. Daarnaast vervang je van tijd tot tijd de vork bushings. Je lichaamsgewicht en rijstijl bepaalt mede de juiste instelling voor de veerkracht van je voorvork van je crossmotor. Hoe beter de afstelling in de voorvork en in de schokbreker achter, hoe meer je uit je rit kan halen.

Grijp die ene kans met je vering

Ja, je hebt het goed gehoord. Een hole-shot knop is het onderdeel dat je wilt hebben om die ene belangrijke kans te pakken. Een hole-shot knop verlaagt het zwaartepunt van de berijder en de crossmotor, dit zorgt voor extra tractie en voorkomt dat je per ongeluk voortijdig uit de startpoortjes weg kan rijden. Een hole-shot knop plaats je op je voorvork en dankzij recente ontwikkelingen kan je ook een speciale hole-shot knop op je achterschokbreker van je crossmotor plaatsen zodat deze ook verlaagd is. Dit is een krachtige combinatie voor een goede eerste run. Zorg dat je niet achteraan de groep beland en koop hier jouw hole-shot knoppen.

Als je nog steeds twijfelt over welke instellingen je nodig hebt voor jouw crossmotor, bel of chat met een van onze ervaren medewerkers en zij helpen je graag.