BMX voorvorken

Voorvorken

De keuze voor de juiste BMX voorvork kan het verschil maken als het op racen aankomt. Je kunt uit drie verschillende materialen kiezen: carbon, aluminium en chrome. Bekijk de specificaties zoals het gewicht van de voorvork om te kiezen welke het beste past bij jouw ideale BMX racefiets.

17 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

17 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De juiste BMX voorvork maakt het verschil

De keuze van de juiste BMX onderdelen bepalen de prestaties van je race- of stuntfiets. De voorvork is een van de belangrijke onderdelen op een BMX racefiets. Je kunt kiezen uit drie soorten materialen: carbon, aluminium en staal.

Carbon voorvork BMX

De carbon BMX voorvorken zijn zonder twijfel de eerste keuze voor bijna alle jonge top BMX rijders omdat dit de lichtste optie is. Ondanks het feit dat een carbon voorvork niet de goedkoopste optie is, is het geen weggegooid geld aangezien een jonge BMX rijder meestal een aantal seizoenen dezelfde voorvork zal houden. Jonge BMX rijders zijn meestal ook zelf licht in gewicht, waardoor de carbon voorvork zelden beschadigd raakt.

Stalen of aluminium BMX voorvork

Oudere en zwaardere BMX rijders kiezen meestal om te racen met een stalen of aluminium voorvork. Een stalen voorvork kost ongeveer half zoveel als de carbon voorvork. Ook al is deze niet bepaald steviger dan de carbon voorvork, het is tenminste wel goedkoper wanneer je hem moet vervangen.

Answer en BOX carbon voorvorken

Indien je kiest voor een BMX voorvork in carbon, zijn de twee grootste merken van carbon onderdelen Answer en BOX. Aangezien de Answer en BOX voorvorken gelijkwaardig zijn in stevigheid en gewicht, kiezen onze klanten meestal voor de BMX voorvork waarvan zij vinden dat het design en de stijl het beste bij hen past.

Voor het Wereldkampioenschap-level Elite BMX rijders, hebben we vastgesteld dat de BOX voorvork de populairste keuze is. Dit model is beschikbaar in een versie die compatibel is met de 20mm voorwielas. De 20mm voorwielas wordt meestal door zwaardere en snellere BMX rijders gekozen. Voor de lichtere of jongere BMX rijders zien we bij onze klanten dat de 20mm BMX voorwielas minder populair is. Zij geven de voorkeur aan een 10mm BMX voorwielas.

Nog vragen? We helpen je graag verder met je keuze voor je BMX voorvork, en ook andere onderdelen, via de chat, mail of door te bellen.