BMX frames

Frames

Het BMX frame beïnvloedt de manier waarop je racefiets rijdt en reageert op je acties. Gear2Win heeft een breed aanbod van BMX frames van aluminium of carbon. Weet je niet zeker welk soort frame je nodig hebt? Onze experts helpen je graag om het BMX frame uit te kiezen dat bij jouw rijstijl en budget past.

Producten 1-20 van 30

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 30

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kies het juiste BMX frame

Het frame is ongetwijfeld het belangrijkste onderdeel van jouw BMX racefiets aangezien het beïnvloedt hoe je racefiets rijdt en tijdens de race reageert. Er zijn daarom een aantal belangrijke keuzes die je moet maken.

Carbon of aluminium frame?

Ten eerste, het materiaal van je frame. De beste frames zijn gemaakt van aluminium. Maar we zien dat steeds meer grote fabrikanten met een BMX frame van carbon op de markt komen. Ondanks dat de carbon BMX frames meestal lichter zijn dan aluminium frames, weegt dit voordeel niet op tegen het feit dat carbon BMX frames erg duur zijn en gemakkelijk beschadigd raken. De schade aan een carbon frame is bovendien niet te herstellen. Daarom blijft de eerste keuze van de meeste rijders een aluminium BMX frame.

Afmeting en vormgeving van je BMX frame

De top fabrikanten van BMX frames gebruiken de hydroforming techniek om de buizen van het frame vorm te geven. Deze techniek vergroot de stevigheid van het frame terwijl het gewicht laag blijft. De Pure BMX frames zijn een perfect voorbeeld van hoe met hydroforming de handelingssnelheid geoptimaliseerd kan worden en je een uitstekend gevoel op de bmx track hebt.

Een andere belangrijke factor wanneer je je BMX frame kiest, is welke afmeting gebruikt wordt voor het ontwerp van het BMX frame. In de VS zijn de meeste frames gemaakt in een "lange" stijl. Deze langere BMX frames zorgen dat de racefiets heel stabiel is wanneer je hoge snelheden bereikt en dat je die snelheid kunt behouden in de grote bochten.

In Europa daarentegen, waar de BMX tracks meer technisch zijn en soms zeer steil, is een ander soort frame nodig: een kort frame dat behendiger is. Met dit BMX frame zal de racefiets sneller zijn in korte bochten, en zal het ook gemakkelijker zijn om het voorwiel te liften op de technische gedeeltes van de track. Doordat je bij dit type frame het gevoel hebt dat het voorwiel lichter is en gemakkelijker gelift kan worden is het heel geschikt voor jonge rijders. Zo krijgen zij meer vertrouwen, een goed baangevoel en zullen ze hun grenzen gemakkelijker verleggen.

We hebben gemerkt dat de korte frames, zoals de Pure BMX frames, de voorkeur krijgen voor bijna elke racer wanneer ze verschillende frames testen op technische tracks.