Crossbrillen

Een goed zicht is essentieel tijdens het motorcrossen. Gear2win biedt alleen de beste merken motorcross brillen zoals Scott, Oakley, Pro Grip, Ripnroll en 100%. Bestel hier je crossbril met roll-off systeem, tear-offs, vervangbare films voor roll-off systemen, extra lenzen en alle andere benodigde accessoires die zorgen voor een schoon vizier onder alle rij-omstandigheden.

Producten 1-20 van 116

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Producten 1-20 van 116

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Crossbril kopen met roll-off systeem of tear-offs

De meeste merken crossbrillen hebben een roll-off systeem. Dit is belangrijk om je vizier schoon te houden. De kans is groot dat roll-off binnenkort verplicht wordt. Want veel motorcrossbonden keuren het tear-off systeem af. Tear-off systemen verkopen we natuurlijk nog wel. Je kunt kiezen uit verpakkingen met één of meerdere lenzen en gelamineerde tear-offs. Bij de gelamineerde tear-offs zitten alle lagen op elkaar en kan er geen vuil tussen dringen. Met gelamineerde tear-offs kun je tot zeven keer meer tear-offs op je bril gebruiken zonder dat je zicht er troebel door wordt. De gelamineerde hebben dus een hoop voordelen boven de standaard tear-offs. Deze tear-offs worden dan ook het meest gebruikt door de professionele crossers. Maar houd dus wel in gedachten dat op veel motorcrossbanen de tear-offs langzaamaan verbannen worden omdat ze niet milieuvriendelijk zijn. Het roll-off systeem is in dat geval een goed alternatief.

Motorcross brillen voor kinderen en volwassenen

De motorcross brillen zijn verkrijgbaar in maten voor kinderen en volwassenen. Voor brildragers zijn er modellen die over je gewone bril passen. Een goede crossbril kiezen is niet moeilijk. Ten eerste zoek je een model dat goed op je gezicht aansluit en in de opening van je helm past. Het foam tussen de rand van de bril en je gezicht absorbeert zweet en zorgt voor een hechte aansluiting op je gezicht zodat er geen zand of ander vuil in je bril kan komen. Je ogen zijn zo goed beschermd.  

De lenzen van de crossbrillen zijn er in verschillende tinten en materialen; helder, grijs, spiegelend, etc. De lenzen van de crossbrillen zijn beschermd tegen condens aanslag, zorgen voor UV-bescherming en hebben een anti-kras laag. Door de sterke lens van een crossbril zijn je ogen goed beschermd tegen steentjes en ander vuil dat op hoge snelheid opspat.

Verder vind je hier natuurlijk alle accessoires voor je crossbril zoals modderkleppen, films voor je roll-off systeem, neusstukjes, etc. Als je nog vragen hebt staat ons deskundig personeel voor je klaar!