MTB onderhoud en reparatie vorken en dempers

Gear2win biedt ook onderhoud- en reparatieservice aan uw racefietsen, zowel mountainbikes als E-mountainbikes. Tijdens de onderhoudsbeurt worden onder andere alle instellingen van de voorvork en achterdemper gecontroleerd en wordt de fiets afgesteld op het gewicht en de rijstijl van de rijder. U kunt kiezen voor basis of volledig onderhoud.

  • Basis onderhoud: na 12/18 maanden, afhankelijk van frequentie van gebruik.
  • Volledig onderhoud: 12 maanden na het basis onderhoud.

Met regelmatig onderhoud blijft je racefiets soepel rijden en is de slijtage minder. Hiermee blijft je mountainbike betrouwbaar en veilig om op te rijden. Bovendien blijft je fiets er mooi uitzien door een regelmatige onderhoudsbeurt.Prijzen mountainbike onderhoud

De prijzen van het racefiets en mountainbike onderhoud zijn afhankelijk van het merk en type van de vork of demper.

Basisonderhoud (12/18 maanden):

Volledig onderhoud (24 maanden of 12 maanden na basis onderhoud):

Eventuele onderdelen die vervangen moeten worden door een defect of slijtage en die niet in het basis- of volledig onderhoud voorzien zijn zullen extra aangerekend worden. Dit zal echter pas gebeuren na onderling overleg en toestemming van de klant.

Afstellen op gebruik en gebruiker

Het onderhoud van de mountainbike wordt afgestemd op het gebruik en de gebruiker. Dit is afhankelijk van hoe vaak je er op fietst, in welke omgeving en onder welke omstandigheden. Race je bijvoorbeeld door het bos, op de weg, door de duinen of op het strand en kom je veel los zand tegen of modder? Wanneer je alleen in de zomer met mooi weer fietst volstaat een jaarlijkse basis onderhoudsbeurt meestal. Voor het intensievere gebruik is er vaker en groter onderhoud aan je racefiets nodig.

Waar je zelf al na elke fietstocht aan kunt denken: spuit je fiets meteen af na gebruik of gebruik een doekje als het vuil meevalt. Modder en ander vuil kan dan niet aankoeken. Als je er lang mee wacht krijg je het er alleen maar slechter vanaf en kan het de materialen aantasten. Gebruik altijd geschikte reinigingsmiddelen voor je mountainbike en fietsketting. Zet na gebruik je fiets weg in een droge en goed geventileerde ruimte om roestvorming te voorkomen.

Deskundig onderhoud racefiets en mountainbike

Bij de onderhoudsbeurt worden verschillende onderdelen van de voorvork en achterdemper gecontroleerd en eventueel uit elkaar gehaald. Het is belangrijk dat dit op een verantwoorde manier gebeurt zodat eventuele beschadigingen worden voorkomen en het belangrijkste; dat alles weer veilig in elkaar gezet wordt. Het is daarom verstandig hier niet zelf aan te beginnen maar het uit te laten voeren door een deskundige. Remmen en versnellingen moeten bijvoorbeeld altijd goed werken en de wielen moeten recht en stevig in het frame vast zitten.

Bij Gear2win voeren onze medewerkers elke onderhoudsbeurt nauwkeurig uit. Hieronder vind je alle punten waar wij je mountainbike op controleren tijdens de onderhoudsbeurt en welke onderdelen opnieuw worden afgesteld of helemaal vernieuwd.

Basis onderhoud checklist

Voorvork

Achterdemper

Volledig onderhoud checklist

Advies is om dit 12 maanden na het basis onderhoud te laten uitvoeren.

Voorvork

Achterdemper

Van elke reparatie krijgt u een uitgebreid service rapport.

Tuning van vork en demper

Tuning van vork en demper door het gebruik van Air Volume Spacers is mogelijk bij bepaalde types van vorken en dempers. In overleg wordt bekeken wat mogelijk is. Hierdoor kan de weerstand en veerweg aangepast worden aan de eisen van de rijder. Bijvoorbeeld bij personen met een gewicht vanaf 95kg. De vork en demper worden voorzien van nieuwe decals.

De prijzen voor tuning van de vork en demper zijn in overleg.

Onderhoudsbeurt racefiets of mountainbike aanvragen

Met deze onderhoudsbeurt is je racefiets in topconditie voor het hele seizoen. Plan de onderhoudsbeurt op tijd in zodat je mountainbike altijd klaar is voor een flinke rit.

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem contact met ons op door te bellen naar +32-11873758 of via info@gear2win.com. Je bent ook van harte welkom in onze winkel in Lommel voor advies van onze professionals.